Translate

Tajaan

Sabtu, 4 September 2010

RM500 duit raya untuk kakitangan kerajaan


Semalam ramai kakitangan awam yang tersenyum sedikitn bila diumumkan pemberian duit raya kepada mereka semua... dan sebenarnya bukan sahaja mereka yang senyum, anak mereka, isteri mereka dan sedara mara mereka.. maksudnya adalah duit tambahan nak hadapi raya ni..

Kerajaan bersetuju membayar Bantuan Khas Kewangan sebanyak RM500 kepada 1.24 juta kakitangan awam dalam Gred 1 hingga 54 dan 590,000 pesara kerajaan. Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak memberitahu dalam satu kenyataan bayaran akan dibuat sebelum 1 Syawal. Beliau yang juga Menteri Kewangan berkata keputusan berkenaan dibuat mengambilkira kebajikan mereka bagi meringankan beban kos membuat persiapan menyambut Hari Raya.Bayaran itu akan melibatkan kos RM 934.6 juta.-
Apa yang penting ialah kesyukuran kita kepada Allah SWT.. Firman Allah yang bermaksud, jika kamu bersyukur aku akan tambah tetapi jika kamu kufur, maka azab Allah amat pedih sekali..

Selamat Menyambut Aidilfitri 1431H..

iDAN:

Dalam masa yang sama komputer anak terbakar kena kulit atau faktor usia. Maka aku membeli komputer terpakai di mudah.my lantaran tak mampu nak beli komputer baru. Lagi di rumahku banyak amat komputer lama, DDR1 yang tidak diguna. Dari membazir ada baiknya aku guna bahan terbuang ini.

Seperkara lagi kut! ada rakan & taulan nak kasi papan induk socket 755 tentunya aku akan menerimanya. Jangan buang komputer lama tentunya ianya boleh kami manfaatkan.

Maka susutlah duit raya yang PM kasi, nak buat macam mana kehidupan ini sentiasa ada sahaja keperluan yang didambakan demi untuk mengikut arus zaman. Harapanku agar Ilahi mencukupkan rezekiku.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan