Translate

Tajaan

Rabu, 4 Mei 2011

Pelawak masih diperlukan.


Kumpulan Senario ujud dari rancangan Sinaran Pasport Kegemilangan (SPK) pada tahun 1995 melalui TV3. Shamsul Ghau-Ghau menjadi juara dan Mazlan Pet-Pet menjadi naib juara pada ketika itu.

Telah 16 tahun berlalu; Kumpulan Senario masih punyai peminatnya. Selain TV3 pastinya RTM pun ketandusan pelawak bagi menjayakan rancangan berbentuk komedi. Pertandingan sehebat SPK seharusnya di ujudkan bagi siaran TV tempatan. Paling tidak ianya dapat mencungkil bakat artis tanah air selain bergantung dengan Raja Lawak di Astro.

Kita tidak perlu TV berbayar jika ada penaja yang mampu berkongsi keuntungan dengan TV tempatan. Selain menambah rezeki Pelawak tempatan jika juga dapat mengembangkan bakat seni lakon komedi bagi artis tanah air. Penyanyi yang lahir rasanya telah terlalu ramai berbanding Pelawak. Jadikan contoh Astro yang tak jemu menerbitkan rancangan lawak jenaka ini sebagai pemangkin artis kelakar kita mencari rezeki.

Bakat TV 2011 bila agaknya akan disiarkan. Agar rancangan ini akan mencungkil bakat pelawak selain bakat artis di bidang lain.


Pencarian Bakat TV 2011 Bermula Di Seremban 13 Feb

SEREMBAN, 4 Feb– Generasi muda yang berbakat dalam bidang tarian, nyanyian berkumpulan, bermain alat muzik, lawak jenaka, silap mata dan ventriloquism dijemput menyertai Pencarian Bakat TV 2011 yang akan memulakan sesi uji bakat di Ruang Legar Terminal 1, Seremban pada 13 Feb.

Pengarah Penyiaran Negeri Sembilan Norbaiyah Datuk Baharudin berkata uji bakat anjuran NEGERIfm itu akan diadakan dari 10 pagi hingga 6 petang.

“Pencarian dalam bakat seni tarian dan alatan muzik terbuka secara solo atau berkumpulan, bagi kategori nyanyian hanya berkumpulan, kategori komedi secara solo manakala silap mata secara solo atau duo,” katanya di sini Jumaat.

Beliau mengingatkan peserta yang datang supaya membawa peralatan persembahan dan CD lagu sendiri atau alat muzik ‘hand instrument’ moden atau tradisional bagi uji bakat kategori alatan muzik.

Katanya pencarian di Seremban diharap dapat menarik ramai bakat baru di seluruh negeri sebelum pemilihan ke peringkat seterusnya dijalankan oleh Unit Hiburan TV, RTM.

Episod pertama Pencarian Bakat TV 2011 akan bermula pada bulan Mei.

Norbaiyah berharap mereka yang berminat akan membuat persediaan awal dan mendapatkan borang penyertaan menerusi laman web facebook radiomalaysianegerifm atau www.negeri.fm.

Untuk keterangan lanjut, hubungi talian 06-6753066 pada waktu pejabat.

– BERNAMA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan