Translate

Tajaan

Selasa, 13 Oktober 2009

Cecah RM1 juta (Ceritera)


KUALA LUMPUR: Walaupun masih berlaku sedikit salah faham segelintir penduduk Indonesia terhadap keprihatinan Malaysia, ia tidak sedikit pun menghalang penduduk negara ini untuk terus menghulurkan sumbangan kepada mangsa gempa bumi di Padang, Sumatera Barat, menerusi Tabung Bencana The New Straits Times Press (M) Berhad (NSTP) yang jumlahnya kini mencecah RM1 juta.

Eksekutif Kewangan, Jabatan Kewangan NSTP, Esa Abdullah, berkata sehingga semalam, jumlah sumbangan yang berjaya dikumpul ialah RM923,724.97.

“Kita perlu berterima kasih kepada Maybank atas kerjasama diberikan kerana kebanyakan sumbangan melalui pemindahan elektronik,” katanya.

Menurutnya, jumlah berjaya dikumpul semalam ialah RM24,943.97 dan dijangka meningkat.
Tabung itu dibuka kepada orang ramai sejak 1 Oktober lalu.

Orang ramai yang ingin menghulurkan sumbangan boleh berbuat demikian dengan menghantar kepada Bahagian Kewangan NSTP, 31 Jalan Riong, 59100 Kuala Lumpur atau menyerahkan cek atas nama The New Straits Times Press (M) Bhd dengan menulis Tabung Bencana NSTP-Media Prima di belakang cek.

Sumbangan boleh disampaikan di cawangan NSTP seluruh negara dan maklumat lanjut hubungi Unit Komunikasi Korporat NSTP menerusi talian 03-22823131, sambungan 2575/2475/2592.

Harian Metro

Tiada ulasan:

Catat Ulasan